De reden om te kiezen voor een lening voor het verduurzamen van je woning

De reden om te kiezen voor een lening voor het verduurzamen van je woning

Het verduurzamen van onze woning en ook bedrijfspanden wordt een steeds belangrijker punt. Allereerst scheelt het je op lange termijn een hoop geld en het zorgt ervoor dat een huis meer waard wordt. Stel dat je kiest voor zonnepanelen en kunststof kozijnen, dan kan het zo zijn dat je van energielabel C naar energielabel A gaat. Reden genoeg dus om je hier eens serieus in te verdiepen. Omdat we heel goed snappen dat deze aanpassingen aan de woning een flinke investering zijn, kan het in bepaalde gevallen verstandig zijn om dit te laten financieren. Wil jij nu ook geld lenen voor het verduurzamen van je woning? Lees dan hier welke voordelen het heeft, voor het geval je nog twijfels hebt. Want er zijn namelijk mogelijkheden genoeg.

Direct besparen

Het laten leggen van zonnepanelen kost je gemiddeld tussen de 4.000 en 6.000 euro, afhankelijk van je verbruik en grootte van het dak. De terugverdientijd ligt tussen de 7 en 9 jaar. Dat betekent dus dat je pas vanaf dat moment daadwerkelijk geld gaat verdienen. Tot die tijd ben je eigenlijk bezig om ervoor te zorgen dat je het geld dat je hebt geïnvesteerd, terug te verdienen. Kies je ervoor om geld te lenen of om bijvoorbeeld te leasen, dan bespaar je direct en los je hiermee je lening af. Uiteindelijk is dit door de te betalen rente wel wat minder dan wanneer je ze volledig zelf bekostigd, maar hoef je niet aan je eigen geld te komen en kun je dit laten staan om te gebruiken als bijvoorbeeld noodfonds.

Voordelige rentes

Voor het verduurzamen van een woning zijn allerlei verschillende soorten leningen beschikbaar. Het voordeel hiervan is, dat deze vaak qua rente een stuk voordeliger zijn dan een persoonlijke lening of een bouwdepot. De verduurzaming woning financieren kan op verschillende manieren. Zo kun je gebruikmaken van de energiebespaarlening van het warmtefonds, maar zo zijn er ook allerlei ‘groene’ initiatieven van kredietverstrekkers waarmee je kunt profiteren van een aantrekkelijke lage rente. Vooral wanneer je van plan bent om niet alleen zonnepanelen, maar ook kunststof kozijnen te laten plaatsen en de vloer, het dak en de spouwmuur te isoleren, is het wel prettig dat je geen 4 procent, maar 2,5 procent rente betaalt bijvoorbeeld.

Vergelijk meerdere aanbieders

Net als met eigenlijk alles, is het ook belangrijk om met het afsluiten van een lening voor het verduurzamen van je woning niet direct te kiezen voor de eerste kredietverstrekker waarvan je een offerte hebt ontvangen. Kijk bijvoorbeeld kritisch naar de looptijd, rente en ook aanvullende voorwaarden, zoals het boetevrij kunnen aflossen in het geval je bijvoorbeeld een financiële meevaller hebt. In eerste instantie lijkt een verschil van 0,25 procent rente niet veel, maar als het gaat over een bedrag van 25.000 euro met een looptijd van 10 of 15 jaar, dan kan dit aardig in de papieren lopen. Reden genoeg dus om hier even goed overna te denken.

Woonplein Limburg