Vermijd deze fouten bij het kopen van tegels

Vermijd deze fouten bij het kopen van tegels
We begrijpen dat het kiezen van tegels zowel een spannende onderneming is, als een taak waarbij je je verstand erbij moet hebben om ervoor te zorgen dat je het in één keer goed doet. Vloer- en wandbekleding kunnen een kamer maken of breken, en het kan een kostbare vergissing zijn om deze fout te corrigeren. Om je te helpen bij je besluitvorming hebben we de meest voorkomende fouten verzameld die je moet vermijden bij het kopen van tegels op de site van Totaaltegel.

Geen monster
Een voorkomend probleem is dat je niet eerst een monster van het door je gekozen product bestelt. Als je een staalmonster (een klein stukje van de volledige tegel) of een volledig tegelmonster bestelt (het beste om je te helpen een beeld te krijgen van hoe het er bij je thuis uit zal zien), kun je de ware kleur, textuur en afwerking van een tegel zien. Verkopers bieden ook monsters van 30 x 40 cm aan op de grootformaat tegels, inclusief natuursteen. Deze zijn vooral nuttig bij het tonen van de patroon- en toonvariaties op natuursteenproducten zoals kalksteen en marmer, waarbij geen twee hetzelfde zijn.

Te weinig
Je hebt tijd besteed aan het maken van de berekeningen en ervoor gezorgd dat je het exacte aantal tegels hebt besteld, om vervolgens aan het einde van je badkamer- of keukenrenovatie te komen en te beseffen dat je nog maar een paar betonlook tegels te kort bent om deze te voltooien – absoluut een van de meest frustrerende gevoelens in de wereld, dat is zeker het geval, vooral als je een professional hebt ingehuurd om dit te regelen! Een veel voorkomende en soms kostbare fout bij het online bestellen van tegels is dat er geen rekening wordt gehouden met verspilling en breuk. Daarom raden we aan om 10% extra te bestellen om dit te dekken.

Indeling niet plannen
Voordat je de tegels gaat plaatsen, is het belangrijk om na te denken over de lay-out en hoe je wilt dat ze eruitzien. Idealiter maak je vooraf een ruwe ontwerpschets. Dit helpt je niet alleen om te bepalen hoeveel tegels je nodig hebt, maar helpt je ook bij het bestellen van de juiste hoeveelheid, het helpt je ook om te bevestigen dat je de juiste maat tegels voor de ruimte hebt. Veel van onze retailers kunnen je helpen met het plannen van de indeling van je renovatie. Als alternatief kun je ook een gratis ontwerpservice gebruiken, zodat je je vanaf je bank kunt laten inspireren.

Verkeerde voegkleur
Niet alleen heeft de voegkleur invloed op het uiteindelijke projectresultaat, het kiezen van de verkeerde kleur kan je tegels ook aantasten en zelfs beschadigen. Voor de meeste producten, met name natuursteen, encaustic en terrazzotegels, adviseren wij lichter gekleurde voegen te gebruiken dan zwarte of felgekleurde voegen, omdat deze vlekken in de natuurlijke poriën van de tegels kunnen veroorzaken. Zorg ervoor dat je een voegproduct hebt geselecteerd dat geschikt is voor gebruik met het materiaal van de door je gekozen tegel en de gewenste voegbreedte.

Woonplein Limburg