Vind snel de goedkoopste wasmachine

Vind snel de goedkoopste wasmachine
In ieder huis hoort eigenlijk wel een wasmachine thuis. Ben jij op zoek naar een nieuw exemplaar? Uiteraard wil je een wasmachine die goed bij jouw levensstijl en budget past. Ontdek wat de aandachtspunten zijn bij het maken van een keuze en hoe je gauw de beste actuele aanbiedingen vindt.

Voordelige voorlader of bovenlader kopen
Er zijn twee soorten wasmachines op de markt: voorladers en bovenladers. De meeste modellen die je ziet zijn voorladers. Hierbij zit er een deurtje aan de voorkant van het apparaat. Veel mensen plaatsen een wasdroger onder of boven zo’n wasmachine. Een voorlader is ook eenvoudig onder een aanrechtblad te plaatsen. Bovenladers hebben een klep aan de bovenzijde. Ze zijn smaller dan voorladers en hebben vaak een kleinere wastrommel dan voorladers. Het voordeel van bovenladers is dat je niet hoeft te knielen om de machine te laden of te legen. Doordat ze smal zijn passen ze bovendien sneller in een kleinere ruimte. Een mooi voorbeeld van een voordelige bovenlader is een Miele wasmachine.

Duurzame wasmachine uitkiezen
Een wasmachine verbruikt veel energie. Het is dus raadzaam om goed op het energiegebruik van een nieuw exemplaar te letten. Aan het energielabel A of B herken je een energiezuinige wasmachine. Zo’n model is wellicht wat duurder dan eentje met een ander label, maar dat prijsverschil verdien je gauw terug door de lagere energiekosten. Veel nieuwe wasmachines hebben bovendien een beladingsensor. Dankzij deze slimme techniek is het wasprogramma af te stemmen op de hoeveelheid wasgoed. Hierdoor bespaar je water en energie.

Modellen en prijzen met elkaar vergelijken
Het is slim om verschillende aanbieders, merken en modellen met elkaar te vergelijken voordat je een wasmachine koopt. Wasmachines vergelijken doe je het snelste via een vergelijkingsite. Via zo’n website vergelijk je het aanbod en de prijzen van honderden webshops in een mum van tijd. Je hebt hierbij de mogelijkheid om de aanbiedingen op diverse manieren te filteren. Kijk bijvoorbeeld naar de aanbiedingen van een bepaald merk of maak een selectie op basis van het vulgewicht, de energieklasse en het geluidsniveau. Je kunt zo’n beetje ieder kenmerk van een wasmachine in je zoektocht meenemen.

Hulp bij zoektocht naar laagste prijs
Een prijsvergelijker is een onmisbare tool als je graag zo weinig mogelijk wilt betalen voor de nieuwe wasmachine in je woning. Via zo’n dienstverlener krijg je inzicht in de prijsontwikkeling en krijg je een seintje wanneer jouw favoriete model voor de laagste prijs ooit te koop is. Ook is het mogelijk om meerdere modellen snel met elkaar te vergelijken. In een handig overzicht zie je in een oogopslag wat de belangrijkste overeenkomsten en verschillen zijn. Dit is echt ideaal als je nog twijfelt tussen een soortgelijk model van bijvoorbeeld Miele, Samsung of AEG. Ook voor het vergelijken van een aantal wasmachines van hetzelfde merk is zo’n vergelijkingstabel een uitkomst. Je kunt ook je favoriete modellen opslaan in een lijstje. Dit maakt het gemakkelijk om deze opties op een later tijdstip nogmaals te bekijken en dan de actuele prijzen nog eens te vergelijken.

Woonplein Limburg