Vloer egaliseren, hoe werkt dat?

**Vloer egaliseren, hoe werkt dat? **
Sommige mensen vragen zich af hoe het in zijn werk gaat, een vloer egaliseren. Je staat eigenlijk voor een keuze, want een vloer egaliseren is niet iets wat heel eenvoudig is. Als je het nog nooit eerder hebt gedaan dan moet je veel leren en dan kan het alsnog fout gaan. Het kost je dan veel geld en tijd en dat is uiteraard zonde. Het advies is dan ook om het werk uit handen te geven aan de specialist en dan kun je een nette en strakke vloer laten plaatsen. Om er een goed beeld van te krijgen hoe een vloer egaliseren in zijn werk gaat, leggen we je dat graag uit. Dit kan jou dan snel overtuigen dat het werk is wat je graag uit handen geeft aan de vakman.

Voorbereidingen vloer egaliseren
Een vloer egaliseren kan niet zomaar. Er moeten namelijk eerst de nodige voorbereidingen worden getroffen. Laminaat of tapijt zal dan eerst verwijderd moeten worden. Je gaat dan terug naar de basis van de vloer en als er sprake is van losse planken dan kun jij deze eerst vastzetten met lange schroeven of je laat dat natuurlijk doen. Als er naden zijn of grote kieren dan worden deze opgevuld met vulmiddel of met snel cement. Er wordt dan een lange lat over de plank geplaatst door de vakman. Er worden dan mogelijke oneffenheden vastgesteld. Misschien moet de vloer eerst worden opgeschuurd. Het is goed om dat eerst vast te laten leggen en dan weet je wat de kosten zijn. Je zou ook de kosten op kunnen vragen door een offerte aan te vragen.

Oude vloer egaliseren
Het kan zijn dat je een wat oudere woning hebt en dan kun je last hebben van ongelijke of scheefliggende houten vloeren. Je kunt het dan uitvlakken door op de houten vloer egalisatie aan te laten brengen. Let er hierbij wel goed op dat het hout stof- en vetvrij moet zijn. Je moet er dan ook aan denken dat alle spijkers en oneffenheden eruit gehaald moeten worden. Daarnaast moeten de bewegende vloerdelen met extra schroeven vast worden gezet. Een specialist gebruikt voor een vloer egaliseren flexibel egaliseercement. Dit zorgt er namelijk voor dat je geen last krijgt van scheurtjes in de vloer. Je zou op een normale vloer niet zo veel egaliseermiddel moeten gebruiken alleen bij een houten vloer is de laag een paar millimeter dikker en dan is het wel nodig. Van belang dat je het daarom uit handen geeft aan een specialist die precies weet waar hij op moet letten bij jouw vloer.

Woonplein Limburg