Vloer laten matchen met je interieur: zo doe je dat!

Vloer laten matchen met je interieur: zo doe je dat!
Een uitnodigend interieur creëren is echt een kunst op zich. Wil jij je interieur een make-over geven, dan weet je vast hoe lastig het kan zijn om de perfecte vloer te vinden die past bij jouw kleurenschema. Er komen zoveel vragen om de hoek kijken. Welke sfeer wil je eigenlijk creëren in je ruimte? Hoe voorkom je dat de inrichting te dominant wordt? Passen de meubels er wel bij? Misschien maak je je wel zorgen dat de trendy kleuren van nu snel uit de mode raken. Het is daarom goed om even te kijken hoe je je vloer goed kan matchen met het interieur. Lees er hier meer over!

Kies de gewenste sfeer
Denk eerst na over de gewenste sfeer en uitstraling van de ruimte. Wil je een gezellige en warme sfeer creëren, of gaat je voorkeur uit naar een strak en modern interieur? De keuze van de vloer heeft echt invloed op de gewenste sfeer. Er zijn namelijk zoveel PVC-vloeren in verschillende kleuren, designs en patronen die als basis kunnen dienen voor een interieur met eindeloze combinaties. Denk bijvoorbeeld aan een PVC tegel vloer in een donkere houten kleur. Om een harmonieus geheel te creëren, moet je dus ook goed kijken naar de vloerbedekking.

Kies het juiste kleurenschema
Een goed kleurenschema is de basis van een samenhangend interieur. Loop eens een rondje door je huis en analyseer welke kleuren al aanwezig zijn in je meubels, muren en decoratieve elementen. Kies een vloer die goed past bij deze kleuren, zodat alles mooi in balans blijft. Als je een moderne keuken met gitzwarte muren en apparaten hebt, kan een warme, lichte eikenhouten PVC vloer een prachtig contrast bieden en de ruimte verlichten.

Durf te spelen met kleuraccenten
Tegenwoordig zijn juweeltinten erg in de mode in interieurontwerp. Kleuren zoals levendig groenblauw of smaragdgroen kunnen prachtig samengaan met een warme, donkere vloer met een houtlook. Deze opvallende kleuren zijn elegant en kunnen mooi passen. Je kunt deze gedurfde kleuren ook voor de accentmuur of voor deurlijsten en plinten gebruiken.

Volg de trends
De trends in interieurontwerp evolueren voortdurend, en het is een goed idee om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Kijk naar de huidige trendkleuren en denk er eens over na hoe je ze kunt integreren in je interieur. Trendy accentkleuren zoals amethist, smaragd en topaas kunnen een frisse uitstraling aan je woning geven. Wanneer je deze trendy kleuren ook in decoratieve accenten gebruikt, zoals kussens, gordijnen of schilderijen, kan je op een subtiele en gemakkelijke manier je interieur upgraden. Dus, sta jij op het punt om een nieuwe vloer aan te leggen? Volg dan deze tips en maak er iets moois van!

Woonplein Limburg