Waar let je op bij het vinden van een betrouwbare installateur voor je zonnepanelen?

Waar let je op bij het vinden van een betrouwbare installateur voor je zonnepanelen?
Het laten plaatsen van zonnepanelen is een flinke investering. Mede doordat de populariteit niet alleen blijft aanhouden, maar ook steeds groter lijkt te worden, zijn er de laatste jaren steeds meer partijen zich gaan begeven op deze markt. Dat heeft er uiteraard ook voor gezorgd dat er naast de kwalitatieve hoogwaardige installatiebedrijven, ook ontzettend veel eenpitters deze markt hebben betreden en wat ertoe heeft geleid dat er veel mensen zijn geweest waarbij alles niet op de juiste wijze is geïnstalleerd, met alle gevolgen van dien. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat het soms best lastig kan zijn een betrouwbare partij te vinden, hebben wij een aantal tips voor je!

Waarom is een betrouwbare installateur zo belangrijk?
Wanneer je hebt besloten om te investeren in zonnepanelen, dan wil je wel dat deze op de juiste manier worden geplaatst, je weet dat er met goed materiaal wordt gewerkt en ook dat je recht hebt op garantie op het moment dat er binnen afzienbare tijd iets aan de hand is met je panelen. Wil je een betrouwbare installateur vinden in regio Westland, dan is het vooral belangrijk te kijken naar bijvoorbeeld certificeringen en keurmerken, zodat je zeker weet dat ze voldoen aan de eisen die wettelijk worden gesteld. Ook is het belangrijk te kijken naar zaken zoals de ervaringen van anderen en ook een stuk aftersales. Hoe dit precies zit en waar je precies op moet letten, vertellen we je hieronder.

Certificering en keurmerken
Een betrouwbare installateur zal beschikken over de juiste certificeringen en keurmerken. Dit toont aan dat ze voldoen aan de vereiste kwaliteitsnormen en regelgeving. Bekende keurmerken op het gebied van zonnepanelen zijn bijvoorbeeld het InstallQ-erkend zijn, VCA VOL gecertificeerd en werken volgens de NEN3140 richtlijnen. Kijken we naar Recharged, dan is dit een installatiebedrijf dat over dit allemaal beschikt. Niet alleen toont dit aan dat ze beschikken over de juiste kennis en expertise, maar ze ook garant staan voor het werken volgens bepaalde kwaliteitsnormen. Wel zo prettig wanneer er straks stroom opgewekt gaat worden die vervolgens via een omvormer moet zorgen voor de stroomvoorziening in je huis.

Garantie en service
Veel mensen leggen de volledige focus op de prijs van het laten plaatsen van zonnepanelen. Ontzettend zonde en een gemiste kans als je het ons vraagt. Goede service en garantie is namelijk veel belangrijker en ook meer waard dan dat! Hoe fijn is het dat je bijvoorbeeld na een jaar of 3 klachten hebt en ze zonder enige vorm van discussie een paneel komen vervangen zonder dat je hiervoor hoeft te betalen? Dit is dan ook precies wat een goed installatiebedrijf kenmerkt. Het stopt namelijk niet nadat de panelen zijn geplaatst. Kijk daarnaast ook of het bedrijf onderhoud en reparaties aanbiedt, zodat je ook voor andere zaken bij ze terecht kunt. Wel zo prettig dat degene die de panelen heeft geplaatst, ook het onderhoud kan uitvoeren. Je zult zien dat wanneer je kiest voor een partij die je volledig kan ontzorgen, je hier een stuk meer aan hebt, dan wanneer je kiest voor degene die een paar honderd euro voordeliger is op de offerte.

Woonplein Limburg