Waarom een kast op maat ook in jouw interieur niet mag ontbreken

Waarom een kast op maat ook in jouw interieur niet mag ontbreken
Of je nu een gezin met kinderen hebt, samenwoont met je partner of alleen: opbergruimte heb je eigenlijk nooit genoeg. Van speelgoed tot kleding en van administratieve rompslomp tot complete verzamelingen, je moet het wel ergens kwijt kunnen. En dat kan in een kast op maat. Het fijne aan een kast op maat is dat jij er álles in kwijt kan wat jij maar wilt. Super praktisch dus!

De voordelen van een kast op maat
Ben je aan het twijfelen of je een kast op maat wilt laten maken? Dan nemen wij die twijfels graag voor je weg door de voordelen van zo een kast op te stommen:

Past altijd
Het allergrootste voordeel van maatwerk kasten is dat ze altijd passen op de door jou beoogde plek. Heb je bijvoorbeeld te maken met schuine wanden? Dan is het lastig om een kant-en-klaar exemplaar te vinden dat precies past. Dit los je eenvoudig op met een maatwerk variant.

Volledig te personaliseren
Een kast op maat is volledig te personaliseren naar jouw wensen. Wil je in je kledingkast bijvoorbeeld veel planken of juist veel roedes of speciale schoenenvakken? En wil je in je wasmachinekast een uitschuifbare plank om je was eenvoudig op te vouwen? Bij maatwerk behoort dit allemaal tot de mogelijkheden.

Praktisch
Maatwerk kasten zijn praktisch, omdat je elk klein en elk lastig hoekje kunt wegwerken. Je kunt een kast op maat voor bijna alles laten maken. Wij zetten een aantal kasten op maat voor je op een rijtje ter inspiratie.

De inloopkast
De bekendste kast op maat is natuurlijk de inloopkast. Heb je een kamer of ruimte in je slaapkamer over? Dan kan en mag een inloopkast echt niet ontbreken. Het fijne aan een inloopkast is dat je in één oogopslag je complete garderobe kunt overzien. Dit maakt het kiezen van de perfecte outfit een stuk eenvoudiger. Heb je geen ruimte voor een inloopkast? Dan kan een mooie maatwerk kast op je slaapkamer natuurlijk ook. Of je nu veel blouses, jurken, lange broeken, shirts, schoenen of pakken hebt: een maatwerk slaapkamerkast richt je ook helemaal naar wens in.

De wasmachinekast
De wasmachinekast is helemaal trending en dat is natuurlijk niet voor niets. Nooit meer een opvallende wasmachine (en eventueel droger) en rondslingerend wasgoed in het zicht. Met een wasmachinekast creëer je een nette, stijlvolle wasruimte én voldoende opbergruimte. Zo oogt je bijkeuken of zolder meteen een stuk netter.

Een bureau/boekenkast
Sinds de coronapandemie is het steeds normaler om volledig of gedeeltelijk vanuit huis te werken. Veel mensen doen dit vanaf de keukentafel, maar wanneer je de ruimte hebt, werkt het een stuk rustiger om hiervoor een ‘kantoorruimte’ in te richten. Maak jouw kantoortje helemaal compleet met een mooie bureau/boekenkast op maat waarin je alle werk gerelateerde zaken kunt opbergen. Het voordeel van zo een aparte ruimte is dat je na een werkdag ook letterlijk de deur dicht kunt doen en je privéleven in kunt stappen.

Tv-wand op maat
Het tv-meubel maakt tegenwoordig ook steeds vaker plaats voor een complete tv-wand. Een mooie wand waarin niet alleen de tv, maar ook de overige audioapparatuur, kabels en snoeren en eventueel een mooie haard zijn verwerkt. Maak de tv-wand helemaal af met kasten en vakken om persoonlijke spullen en accessoires in te bewaren.

Kom naar Hubo voor jouw kast op maat
Wil je meer weten over de (on)mogelijkheden van een kast op maat? Kom dan naar een Hubo bij jou in de buurt. Ook in Limburg zijn er verschillende Hubo vestigingen waar jij terechtkunt met al jouw vragen. De vakmensen van Hubo staan graag voor je klaar.

Woonplein Limburg