Waarom je huis verkopen (g)een goed idee is

Waarom je huis verkopen (g)een goed idee is
Wil je binnenkort gaan verhuizen? Dan komt de vraag “wat is mijn huis waard?” naar boven. De woningwaarde berekenen is dan een goed begin. Dit kun je online laten doen, het is ook mogelijk om hiervoor een verkoopmakelaar of taxateur in te schakelen. Is nu de tijd om je huis te verkopen of kun je beter je huidige woning houden en verder sparen? Het antwoord op die vraag is … gecompliceerd.

Hoe bereken je woningwaarde?
Als jouw buren onlangs zijn verhuisd dan kun je vragen wat de nieuwe eigenaar heeft betaald. Dit betekent echter niet dat de woningwaarde van jouw huis hetzelfde zal zijn. De staat van onderhoud is niet hetzelfde, of tijdens een bezichtiging knappen bezoekers af op jouw bloemetjesbehang of een rooklucht. Naast objectieve kenmerken zoals een bouwkundige inspectie zijn er allerlei subjectieve kenmerken die van invloed zijn op de biedingen die je krijgt. Heb je huisdieren en ligt er haar in de woning? Dan zal iemand met allergieën wellicht de moeite niet nemen om een bod uit te brengen. En dan komen we op de vraag wat jouw huis waard is.

Je kunt via online tools de woningwaarde berekenen
Die sites halen data uit een groot bestand om zo een schatting te maken van de prijs die kopers bereid zijn te betalen voor jouw woning. Dit geeft je een aanknopingspunt maar meer ook niet. Voor een echte waardebepaling moet er een verkoopmakelaar langskomen. Wees gerust, je hoeft niet direct de portemonnee tevoorschijn te halen. Zo kun je via watismijnhuiswaard.com gratis en vrijblijvend een aanvraag indienen. Dan zal een makelaar bij jou in de buurt contact opnemen voor een woningwaarde berekening.

Waarom je huis verkopen?
Als de waarde van jouw huis hoog ligt en je daardoor een flinke overwaarde hebt op de hypotheek dan kan je huis verkopen lucratief zijn. Je kunt de opbrengst weer inleggen bij een nieuwe hypotheek. De hypotheekrente zit in de lift dus snel beslissen kan je veel geld besparen.

Waarom je huis niet verkopen?
Als je tevreden bent met jouw woning of als de hypotheek korter loopt dan 10 jaar dan is het niet altijd interessant om jouw huis te verkopen en te verhuizen naar een andere woning. De makelaar kan ter plekke bepalen wat de mogelijkheden zijn en welke valkuilen er op je pad liggen.

Een nieuw huis is ook duurder
Het is makkelijk om te zeggen dat jouw huis meer waard is en dat je nu moet verkopen. Je zult wel weer nieuw onderdak moeten vinden en een andere koopwoning zal ook duurder zijn geworden. Dit hoeft geen probleem te zijn mits je een goede koopsom voor je huidige woning kunt krijgen. En daar komt de verkoopmakelaar om de hoek kijken. Na het bepalen van de woningwaarde bekijk je samen met de makelaar de opties voor verkoop en verhuizen. Kun je de woning op een manier presenteren die meer aanspreekt bij potentiële kopers? Soms kun je met een beperkte investering de woningwaarde flink doen stijgen? Dit is een kosten / baten analyse waar een verkoopmakelaar je mee kan helpen.

Een waardebepaling via wat is mijn huis waard is gratis en vrijblijvend. Je wordt in contact gebracht met lokale makelaarskantoren die bij jou thuiwatismijnhuiswaard.coms de situatie opnemen. Je weet dan meer over de potentie van jouw huis en de doorstroommogelijkheden. Als je de woning voor een hoger bedrag kunt verkopen dan heb je meer ruimte bij het aangaan van een nieuwe hypotheek.

Woonplein Limburg