Waarom ramen en deuren een investering waard zijn

Waarom ramen en deuren een investering waard zijn
Nederlanders zijn verzot op interieurs en onze keuken kan vaak niet spectaculair genoeg zijn. En hoewel we steeds vaker kiezen voor stalen binnendeuren, laten we oude houten voordeuren en ramen meestal gewoon zitten in onze (nieuwe) woning. Dat is zonde, want goede ramen en deuren zijn een investering waard. Je leest hier waarom.

Ramen en deuren maken je huis modern
Als je kiest voor een moderne raam en deur, zoals eentje gemaakt van aluminium, geef je je woning een moderne uitstraling. Aluminum ramen en deuren kunnen op maat besteld worden waardoor zelfs hele wanden van glas en frames gemaakt kunnen worden, zoals je ook weleens ziet in moderne flat- en kantoorgebouwen. Dit geeft je huis een moderne en industriële look. Ramen en deuren in aluminium frames kun je doorgaans gewoon openen. Soms zijn de deurklinken en draaisystemen verborgen, voor een nog strakker uiterlijk. Aluminium gaat bovendien veel langer mee dan klassieke houten kozijnen en heeft een minder goedkoop uiterlijk dan kunststof, al maken die laatste ramen en deuren je woning ook een stuk moderner en duurzamer. Over die duurzaamheid lees je hieronder meer.

Een beter energielabel
Af je nu kiest voor moderne aluminium kozijnen met driedubbel glas of kunststof, beide soorten ramen zorgen dat tocht uit je woning blijft. Natuurlijk is het verstandig ook je muren te isoleren, bijvoorbeeld door ze in te spuiten met een isolerend materiaal. Tochtdichte strips van moderne raam- en deursystemen zorgen er intussen, samen met de verschillende lagen glas, voor dat je woning veel makkelijker warmte vasthoudt in de winter en koelte behoudt in de zomer. Investeren in goede ramen maakt je energierekening een stuk lager en kan je huis een beter energielabel geven.

Houd geluid van de straat
Driedubbel glas is niet alleen handig om je huis goed te isoleren, het houdt ook vervelende geluiden van bijvoorbeeld voorbijrijdende auto’s of een luidruchtige grasmaaier buiten de deur. Je woont een stuk comfortabeler en stiller.

Een visitekaartje voor je huis maar niet voor inbrekers
Deuren van aluminium komen in allerlei vormen en stijlen en zijn een visitekaartje voor je huis. Aluminium deuren isoleren beter dan een houten voordeur, maar zijn verkrijgbaar in dezelfde klassieke en moderne stijlen als de klassieke deur van hout. Een aluminium deur is daarnaast veel minder gevoelig voor inbraken. Samen met moderne raamsystemen maken ze je huis veiliger, duurzamer en mooier.

Investeren in goede ramen en deuren maakt je huis meer waard als je het ooit wilt verkopen, terwijl je intussen profiteert van het verlagen van je energierekening door een verbeterde isolatie. Dit maakt een investering in moderne ramen en deuren je geld dubbel en dwars waard.

Woonplein Limburg