Welk soort hek past bij welke soort tuin?

Welk soort hek past bij welke soort tuin?
Een hek zorgt er voor dat je net wat meer privacy kan hebben van je buren, maar het kan ook een mooie esthetische toevoeging zijn voor je tuin. Je hebt een hele hoop keuze als je gaat kijken naar hekken, dan kan je overweldigd worden door de hoeveelheid keuze. Daarom hebben we hieronder een paar tips voor welk soort hek bij welke soort tuin past.

Tuinen in de stad
Veel mensen zullen een tuin hebben die in de stad staat, vooral bij deze tuinen is het hek er vooral om te zorgen voor privacy. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen die langs loopt zomaar naar binnen kan kijken. Voor deze hekken kun je het beste kiezen voor hogere en dichte hekken, om zoveel mogelijk privacy te creëren. Om toch nog het gevoel ruimte te creëren, kun je het beste heldere kleuren gebruiken.

Cottage tuin
Als je een prachtige cottage tuin hebt, dan is het enorm mooi om daaraan een traditioneel houten hek toe te voegen. Ook smeedijzeren hekken kunnen een hele mooie toevoeging zijn aan deze tuin. Mocht je op zoek zijn naar mooie houten tuinhekken, kijk dan eens op bij de tuinhekken van hekkenwereld.

Moderne tuin
Bij een moderne tuin horen niet al te uitgebreide hekken, hierbij kan je het beste gaan voor hekken met een minimalistisch ontwerp gemaakt van bijvoorbeeld metaal. Het beste bij een moderne tuin passen neutrale kleuren en eenvoudige patronen.

Tuinen aan het water
De echte luxe is om een tuin te hebben die aan het water ligt. Maar hierbij moet je wel goed rekening houden welk soort hek je uitkiest, omdat er dus water in de buurt ligt. Je moet kiezen voor een hek die bestand is tegen vocht en corrosie, denk hierbij bijvoorbeeld aan roestvrij staal. Kijk voor mooie roestvrij stalen hekken op Hekkenwereld. Het liefste heb je dan natuurlijk hekken die niet het mooie uitzicht op het water belemmeren.

Een hek kan er zijn puur voor de functionaliteit, maar het kan ook een mooie esthetische toevoeging zijn van je tuin. Als je een tuin hebt in de stad, dan wil je vooral privacy. Kies hier voor hoge en dichte hekken met lichte kleuren om alsnog het gevoel van ruimte te hebben. Bij cottage tuinen kun je het beste gaan voor houten of smeedijzeren hekken. In een moderne staat een minimalistisch hek het beste. Bij een tuin aan het water wil je een hek die tegen vocht en corrosie kan, maar die niet het uitzicht belemmert.

Woonplein Limburg