Wonen en werken stijlvol combineren

Wonen en werken stijlvol combineren
Wonen en werken combineren in de woning, hoe doe je dat? Nu steeds meer mensen thuiswerken wil je natuurlijk niet dat dit ten koste gaat van je privéleven, vooral wanneer je ook vaak zakelijke relaties ontvangt. Een gesprek aan de keukentafel kan natuurlijk wel, maar komt niet echt professioneel over. Wanneer je de ruimte hebt voor een tuinhuisje is deze uitermate geschikt om in te richten als kantoor. Is dit echter niet het geval? Dan laten we je aan de hand van een aantal tips zien hoe je prima een thuiswerkplek integreert in de woning zonder dat dit afbreuk doet aan je woongenot.

Een glazen tussenwand
Wanneer je een gedeelte van de woonkamer wilt gebruiken als thuiswerkruimte kun je een glazen scheidingswand (laten) plaatsen. Groot voordeel hiervan is dat je geen lichtinval kwijtraakt in de rest van de woonkamer. Glazen tussenwanden zijn in vele variaties te verkrijgen. Als schuifpui, met een deur of voorzien van een speciale glassoort die geluiddicht is. Met een industriële look door het gebruik van staal of afgewerkt in landelijk hout; alles is mogelijk. Werk en privé wordt op deze manier gescheiden gehouden terwijl de glazen tussenwand een stijlvolle, mooie toevoeging is aan je woonkamer.

Een rustige omgeving
Een slaapkamer, garage of zolder kan ook prima dienst doen als thuiswerkplek. Belangrijk is echter wel dat je het ook echt inricht als werkruimte. Gebruikte je bijvoorbeeld de slaapkamer voorheen om de was weg te werken? Voordat je het weet sta je te strijken of kleding uit de volle wasmand op te vouwen. Maak er dus een echte plek van waar je rustig en ongestoord kunt werken. Daarbij mag een bureau, degelijke bureaustoel en goede verlichting natuurlijk niet ontbreken. Denk ook aan opbergruimte voor alle papierwerk en ordners. Om het toch een persoonlijke touch te geven kies je voor een mooi kleurtje op de muur, foto’s aan de wand en een aantal planten. Met een paar details kun je ook de garage of zolder omtoveren tot een stijlvolle werkruimte.

Ontvang je relaties in stijl
Verricht je werkzaamheden waarbij je vaak mensen thuis ontvangt? In de meest ideale situatie heb je een eigen ingang om je thuiswerkruimte te betreden. Is dat niet het geval dan besteed je ook aandacht aan de ruimte waar ze binnen komen. Een extra kapstok in de gang en een spiegel om het haar of make-up te checken maakt dat men zich direct welkom voelt. Natuurlijk ontvang je relaties gastvrij door ze een kop koffie of thee aan te bieden. Laat hiervoor mokken met tekst bedrukken. Wil je jouw bedrijf helemaal in stijl en professioneel over laten komen? Dan kies je voor koffiekopjes bedrukt met logo. Plaats een paar lekker zittende fauteuils met een kleine salontafel in de thuiswerkruimte. Zo’n knus hoekje zorgt ervoor dat een bespreking een veel informeler en persoonlijker karakter krijgt. Bovendien ziet het er ook nog eens gezellig en stijlvol uit waardoor je gesprekspartner zich bij jou thuis op z’n gemak voelt.

Woonplein Limburg