Wonen op Curaçao, is dat niet heerlijk!

Woonplein Limburg

Wonen op Curaçao, is dat niet heerlijk! Een lekker leventje in de Caribbean met 365 dagen per jaar genieten van de zon. Voor velen een droom en wellicht al voldoende reden om op Curaçao te gaan wonen. Maar als je die keuze overweegt, komen vaak veel vragen op je af: waar wil je gaan wonen? Zoeken op de verschillende websites van makelaars. Maar als nieuwkomer op de huizenmarkt van Curaçao zijn er wel enkele aspecten waar je even bij stil moet staan.

Je zult op Curaçao op een andere manier gebruik maken van je woning dan in Nederland. Op Curaçao zul je veel meer buiten dan binnen vertoeven. Al is het alleen al omdat je het Nederland veel maanden per jaar buiten te koud en te nat is. De woonkamer is op Curaçao dus veel minder belangrijk dan in Nederland. Let dus vooral ook op de buitenkant van de woning waar je buiten (in de schaduw!) een soort van woonkamer kunt creëren, zoals een overdekt terras bijvoorbeeld. De gehele dag in de zon zitten is niet te doen. Gevolg hiervan is dus ook dat je de woonkamer in het huis minder zult gebruiken.

Een andere afweging die je moet maken is of je op een resort wilt wonen of in een straat zoals wij die in Nederland kennen. Denk bij het woord "resort" niet meteen aan een luxe vakantie-resort voorzien van allerlei faciliteiten. In veel gevallen is het niet meer dan een beschermde omgeving, een groep woningen met een muur er omheen met meestal bewaking bij de ingang. Ook worden meestal gemeenschappelijke voorzieningen (zwembad, tennisbaan, klein winkeltje) samen geregeld, maar dat is het dan ook. Voordeel van een resort is vooral dat het veiliger is, en dat er alleen bestemmingsverkeer komt. Wil je meer in contact komen met de wijk, dan is een woning buiten zo’n resort te overwegen. Het is wat voordeliger, de sociale controle is groter en je komt wat makkelijker in contact met de buren. Veel meer informatie over wonen en leven op Curaçao vind je in onderstaande link.

Emigratie naar Curaçao »