Woning verbouwen? Zo ga je te werk!

Woning verbouwen? Zo ga je te werk!
Heb je een hele fijne woning, maar wil je graag verbouwen? Of heb je net een woning gekocht en moet deze eerst nog verbouwd worden? Een belangrijke tip is om zorgvuldig te werk te gaan en te zorgen dat je alles goed hebt geregeld. In deze blog krijg je wat tips voor het verbouwen van jouw woning.

Doelen en budget
Voordat je gaat verbouwen is het belangrijk dat je weet wat je wilt. Stel een aantal doelen voor jezelf wat je graag wilt bereiken en noteer dit goed. Sta hierbij ook stil bij het budget. Maak een lijst van materialen die je nodig hebt. Neem hierbij alles mee, van trespa platen tot schroeven. Weet je niet precies wat je allemaal nodig hebt aan bouwmateriaal? Kijk dan op www.intriplex.nl.

Onderzoek en ontwerp
Je hebt al een huis, dus je kunt rustig aan alles onderzoeken en ontwerpen. Onderzoek wat jij mooi vindt, wat mogelijk is en hoe je het wilt aanpakken. Daarna kun je het gaan ontwerpen. Dit kun je eerst voor jezelf doen, maar je kunt ook een architect inschakelen. Laat hiervan bouwtekeningen maken en als je vergunningen nodig hebt kun je deze aanvragen.

Maak een planning en heb een goede voorbereiding
Zowel als je zelf gaat verbouwen als wanneer je een bedrijf inschakelt, is het verstandig een planning te maken. Vaak gaat dit in overleg met het bedrijf. Bekijk wanneer je echt alles af wilt hebben en op basis hiervan kun je het plannen. Daarnaast is een goede voorbereiding het halve werk. Bereid de dingen goed voor. Denk hierbij aan het voorbereiden van de werkplek. Zorg voor een veilige, schone omgeving en sluit bepaalde voorzieningen als elektriciteit op momenten uit. Ook is een voorbereiding van het materiaal handig. Als je zelf gaat verbouwen moet je ervoor zorgen dat alle materialen aanwezig zijn.

De bouw
Als je een bedrijf inhuurt, dan zal dit bedrijf de verbouwing aanpakken. Als je het zelf gaat doen, dan kun je nu aan de slag. Begin met het slopen. Sloop wat gesloopt moet worden en zorg voor ruimte. Vervolgens kun je beginnen met opbouwen. Als je zelf hebt verbouwd, is het verstandig om een inspectie uit te laten voeren door een professional. Zo voorkom je dat er achteraf problemen ontstaan doordat er iets niet goed is gegaan.

Inrichting
Als alles klaar is, kun je bezig met de inrichting. Bedenk hoe je het graag wilt hebben en schaf hier de juiste materialen voor aan. Ga je voor een leuk stukje behang of kies je toch voor verf? Belangrijk is om voor het inrichten alles goed schoon te maken. Met verbouwen ontstaat er altijd veel stof en je wilt voorkomen dat alles vies wordt tijdens het inrichten.

Ga je verbouwen? Erg leuk! Neem de bovenstaande factoren in acht en dan moet het goedkomen! Ga vooral precies te werk en houd in je achterhoofd dat je niet snel weer verbouwd en dus zo veel mogelijk aan moet pakken wat je wilt. Voel je weer helemaal thuis in jouw eigen huis!

Woonplein Limburg