Zelf je vlizotrap plaatsen. Hoe doe je dat?

Zelf je vlizotrap plaatsen. Hoe doe je dat?
Klussen in je nieuwe woning is heel erg leuk, maar kan een hele opgave zijn als je niet weet hoe je hier mee aan de slag kunt gaan. Het klussen in je huis kan op verschillende manieren, want je kunt een nieuwe keuken plaatsen maar ook kun je zelf een vlizotrap plaatsen. De klussen kunnen nu eenmaal eindeloos zijn, maar het klussen in je nieuwe woning kan een stuk eenvoudiger zijn dan het lijkt. Wij gaan je er alles over vertellen, zodat jij weet hoe jij het aan kunt pakken.

Waarom kies je voor een vlizotrap?
Je kiest niet, zomaar voor een vlizotrap. Je begint eraan als je een ruimte naar de zolder van de woning hebt, zodat je de ruimte goed kunt benutten. Niet alle woningen beschikken hier standaard over, waardoor een vlizotrap dan een echte uitkomst kan bieden. Ook is dit een perfecte keuze, wanneer een vaste trap onmogelijk is. We gebruiken dit ook wel, zodat we een extra slaapruimte kunnen creëren.

Het kopen van een vlizotrap
Je kunt vlizotrappen kopen in verschillende soorten, zo zijn ze ervan hout en zelfs van metaal. In eigenlijk alle gevallen krijg je alle onderdelen bij de vlizotrap geleverd. Het grote voordeel daarvan is, dat je een complete vlizotrap koopt die je vrijwel direct kunt plaatsen als je de juiste voorbereidingen getroffen hebt. Wist je dat er ook vlizotrappen met leuningen te koop zijn, hiermee heb je altijd houvast als je de trap op loopt. Als optie zou je ook een extra armleuning kunnen kopen, maar dat hangt helemaal van jou af.

De montage van een vlizotrap
Misschien klinkt het een beetje gek, maar het is eigenlijk best eenvoudig. In de meeste gevallen heb je een handige handleiding bij de vlizotrap gekregen, zodat je precies weet hoe je deze kunt monteren. Je wilt natuurlijk wel op de juiste hoogte kunnen staan bij het plaatsen van de vlizotrap, hiervoor kun je dan een huishoudtrap gebruiken. Zo sta je namelijk op een goede hoogte om de vlizotrap goed te kunnen monteren. Misschien is het wel verstandig deze klus met zijn tweeën te klaren, omdat het alleen best wel vervelend kan zijn.

Vlizotrappen kunnen verschillen in lengtes
Niet alle vlizotrappen zijn hetzelfde, dat wil zeggen dat ze in verschillende lengtes te koop zijn. Dat is natuurlijk perfect, want zo kun je een vlizotrap vinden die geschikt is binnen iedere huis. De lengtes van de vlizotrappen verschillen van 1 meter 10 tot 1 meter 40. De breedte kan variëren van 60 tot 70 centimeter. Wist je dat de isolatiewaarde per vlizotrap ook kan verschillen? Een hoge isolatiewaarde is belangrijk als je geen last van toch wilt hebben.

Klussen was niet eerder zo gemakkelijk
Welke klus je ook gedaan wilt hebben, het klussen in je nieuwe woning wordt met de juiste middelen voortaan een eitje. Eenvoudige installaties en montages, dat willen we toch allemaal? Als je een nieuw huis mag betreden, dan wil je er natuurlijk ook zo snel mogelijk van gaan genieten.

Woonplein Limburg