Zo creëer jij een comfortabele tuin

Zo creëer jij een comfortabele tuin
In de zomer lekker in het zonnetje in de tuin zitten en genieten van een koud drankje is iets waar we waarschijnlijk na de winter allemaal wel naar uit kijken. De tuin kan een heerlijke plek zijn om lekker te ontspannen en te genieten van de buitenlucht, en natuurlijk ook om vrienden en familie te ontvangen. Wil jij graag meer tijd doorbrengen in je tuin en ben je opzoek naar hoe jij jouw tuin comfortabel kunt maken? Lees dan dit artikel verder.

Comfortabele zitplaatsen
Een comfortabele tuin bestaat niet zonder heerlijke zitplaatsen. Zetels voor in de tuin komen in allerlei vormen, kleuren en maten. Je kunt natuurlijk gaan voor een mooie wicker loungeset waar je gezellig met je gezin kunt zitten. Maar je kunt ook een gezellig hoekje creëren met losse comfortabele stoelen waarin je heerlijk onderuit kunt zakken. Daarnaast is een zitzak voor buiten altijd leuk, vooral ook voor de kinderen. Mocht je echt het vakantiegevoel je tuin in willen brengen? Dan kun je altijd een hangmat ophangen.

Maak schaduw
Wanneer de zon in Nederland schijnt, willen we hier vaak volop van genieten. Maar, zoals we allemaal ook weten is te veel zon helemaal niet gezond en kan de zon ook te warm zijn. Op een zonnige dag is het daarom ook erg fijn om lekker in de tuin in de schaduw te kunnen zitten. Schaduw is dan ook een belangrijk element dat hoort in een comfortabele tuin. Hang schaduwdoeken op, of plaats klassieke parasols bij de loungeset in je tuin. Zo kun je heerlijk loungen zonder dat het te heet wordt, en je verbrand.

Verlichting
Verlichting in de tuin is een andere manier waarop je jouw tuin een comfortabel en knus uiterlijk kunt geven. Daarnaast zorgt goede en sfeervolle verlichting er natuurlijk voor dat je ook in de avonden kunt ontspannen in je tuin. Zorg er dus voor dat alle hoeken in je tuin goed verlicht zijn met sfeervolle lampen. Ook kun je natuurlijk een vuurkorf in je tuin plaatsen zodat je de extra gezellige zomeravonden in je eigen tuin kunt beleven.

Natuurlijke elementen
De natuur heeft een ontspannende en rustgevende werking op de mens. Het is daarom ook belangrijk dat je de natuur in jouw tuin terug laat komen. Heb je bijvoorbeeld een betegelde tuin? Zorg er dan voor dat je door middel van plantenbakken toch wat groen in je tuin haalt. Verder kun je ook een watervalletje in je tuin plaatsen. Dit geeft niet alleen een natuurlijk gevoel aan je tuin, maar het geluid van het vallende water heeft daarnaast een ontspannende werking. Zo kun je in alle comfort genieten van een mooie en natuurlijke omgeving.

Een comfortabele tuin om lekker in te ontspannen en te loungen, kun jij zo creëren. Met een lekkere zithoek in de schaduw, sfeervolle verlichting voor in de avonden en mooie planten in je tuin, heb jij een heerlijke omgeving gemaakt waar je in alle comfort kunt loungen.

Woonplein Limburg