Zo kies jij de juiste vloer voor je woonkamer

Zo kies jij de juiste vloer voor je woonkamer
Het uitkiezen van de juiste vloer, een hele uitdaging! Ga je voor laminaat, PVC of toch een betonnen gietvloer? Kortom, keuze genoeg! Maar waar moet je nu op letten wanneer je op zoek gaat naar een vloer? Om je een eindje op weg te helpen, hebben we speciaal voor jou een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Want het belang van de juiste vloer is essentieel om een ruimte sfeervol en gezellig te maken. De juiste vloer kan er namelijk voor zorgen dat je kamer een volledig andere uitstraling krijgt. Uiteraard geldt andersom exact hetzelfde. Maak dus niet te snel een keuze, want naast dat een vloer een flinke uitgave is, beïnvloed de vloer ook een groot deel van de uitstraling van je interieur.

Soort
Wanneer je voornemens bent een andere vloer aan te schaffen, dan zul je al snel tot de conclusie komen dat het aanbod gigantisch is. Van laminaat tot beton cire, het kan allemaal! Het kan dus een hele uitdaging zijn om te kunnen bepalen voor welke vloer je kiest. Allereerst is het belangrijk dat je bepaald voor welke ruimte de vloer nodig is, maar ook je budget. Deze twee zaken gaan in principe hand in hand met elkaar. Afhankelijk van het budget, kun je wel een bepaalde variant uitsluiten of zelfs toevoegen aan je wensenlijst. Je moet namelijk rekening houden met een prijs per vierkante meter van 20 euro voor een laminaatvloer en tot wel 80 euro voor een PVC vloer.

Vloerverwarming
Voor de optimale vloer is het belangrijk rekening te houden met eventuele vloerverwarming. Steeds vaker, vooral in nieuwbouwwoningen zien we dat er wordt gekozen voor vloerverwarming. Omdat niet iedere vloer is geschikt om te leggen op een vloerverwarming, is het belangrijk vooraf te bepalen wat je exact wilt. Speel je namelijk met de gedachten op termijn te kiezen voor een vloerverwarming, dan kan het verstandig zijn dit in één keer te doen. Heb je nu niet het budget, dan kan het verstandig zijn te kiezen voor een budget vloer, want zoals je zult begrijpen zul je bij het plaatsen van vloerverwarming ook een nieuwe vloer moeten laten leggen. Vloeren die bij uitstek geschikt zijn, zijn PVC vloeren of een gietvloer. Deze vloeren zorgen voor een goede doorlaatbaarheid van de warmte en gelijkmatige verdeling in de woning.

Gebruik
Wat belangrijk is bij de keuze voor je vloer, is de toplaag van je vloer. Wanneer je kiest voor een vloer in de woonkamer, dan zal deze doorgaans intensief worden gebruikt. Bij een PVC vloer kun je kiezen tussen verschillende toplagen. De dikte van de toplaag bepaalde de krasbestendigheid van de vloer. Bij een PVC vloer kun je kiezen voor een toplaag van 3, 6 of 9 millimeter. Ga je voor een beton cire, dan geldt in principe hetzelfde. Wanneer je kiest voor een betonnen gietvloer voor in de schuur of garage, dan zal deze doorgaans een stuk krasbestendiger moeten zijn, dan wanneer het gaat om een gietvloer in je woon- of slaapkamer.

Woonplein Limburg