Zo geef jij je woning een makeover

Zo geef jij je woning een makeover
Het is logisch dat je na verloop van tijd toe bent aan verandering in je woning. Het kan zijn dat je uitgekeken bent op de huidige inrichting, of dat je toe bent aan een nieuwe sfeer. In dit artikel geven we je tips over hoe je je woning een make over kunt geven. Wist je namelijk dat je vaak met een paar kleine aanpassingen een enorme verandering teweeg kunt brengen? Stel dat je de muur achter de bank laat dunpleisteren door een stukadoor, dan kun je ervoor kiezen om deze vervolgens een andere kleur te geven. Wat je vaak ziet, is dat veel mensen kiezen voor een neutrale kleur, terwijl je met je muren in de woonkamer zoveel kanten op kunt. Helemaal wanneer je van kleuren houdt. Nu hoef je niet direct je hele woonkamer geel, blauw of groen te sausen, maar pastelkleuren zijn bijvoorbeeld een prachtige manier om het geheel iets warmer en ook sfeervoller te maken.

Opnieuw indelen van je huis
Een eenvoudige manier om je woning een makeover te geven, is door de indeling van je huis aan te passen. Begin met het maken van een plattegrond, zodat je kunt zien waar je meubels het beste tot hun recht komen. Zo voorkom je dat je iedere keer weer alles moet verschuiven om de juiste indeling te vinden. Overweeg bijvoorbeeld om de bank op een andere plek te zetten of om de eettafel te verplaatsen naar een andere hoek van de kamer. Wel is het handig om voor de tijd goed na te denken over eventuele kleuren op de muur. Stel dat je nu een grote buffetkast voor de muur hebt staan, dan kan het zijn dat je een kleurverschil gaat zien wanneer je deze verplaatst. Renovlies behangen biedt dan uitkomst. Dit is een behang wat je eenvoudig kunt plakken en vervolgens in iedere gewenste kleur kunt sausen.

Ga voor een andere kleur op de muur
Een muur behangen is een goede keuze als je een andere sfeer wilt creëren in je woning. Kies bijvoorbeeld voor een muur met een opvallend behang, maar zorg er wel voor dat de rest van de muur rustig is, zodat het behang echt opvalt. Wil je liever verven? Kies dan voor een andere kleur op de muur. Verf is relatief goedkoop en geeft snel een nieuwe look aan je woning. Kies voor een kleur die past bij de rest van het interieur of ga voor een opvallende kleur als je durft!

Schuif met accessoires
Een andere manier om je woning een makeover te geven, is door te schuiven met accessoires. Door verschillende combinaties te maken kun je een hele andere look en feel creëren in je huis. Denk aan het vervangen van kussens op de bank, het veranderen van de lampen of het neerzetten van nieuwe accessoires. Door te spelen met verschillende kleuren en materialen kun je een geheel nieuwe sfeer creëren in je woning. Het geven van een makeover aan je woning kan eenvoudig zijn en hoeft niet veel te kosten. Begin met het opnieuw indelen van je huis, ga voor een andere kleur op de muur of schuif met accessoires. Met deze simpele stappen kun je je woning een geheel nieuwe look en feel geven.

Woonplein Limburg