Durf jij van industrieel naar neon te gaan

Durf jij van industrieel naar neon te gaan
De stijl van de inrichting van de Nederlandse huiskamer verandert met de jaren. Net als in de modewereld zie je bepaalde trends ineens opkomen. De laatste tijd kiezen veel bewoners voor de industriële stijl in hun huis. Dat is stoer met een rafelrandje. Niet iedereen loopt met de massa mee en kiest iets wat meer bij de eigen leefstijl of karakter past. Daarbij grijpen mensen soms terug naar een stijl uit het verleden. Zo kom je retro of vintage nog regelmatig tegen, met de zo kenmerkende kleurrijke patronen. Er was ook een tijd dat pastelkleuren het goed deden, deze kleuren waren dan vooral te vinden in de slaapkamer.

Industrieel
Toch kiezen veel mensen nog steeds voor de industriële look in hun huis. Dat is meestal op een strakke basis. Hierin wint de gietvloer of betonlook vloer op dit ogenblik aan populariteit. Deze vloer heeft een duurzaam karakter, gaat jaren mee en is makkelijk schoon te houden. Zit je straks met een groep voetbalfans voor de tv dan zul je de gemorste chips en bier in een handomdraai kunnen verwijderen met water en een dweil. Zo kun je onbezorgd in je sportieve Australian trainingsjas op de couch alle wedstrijden van het WK-voetbal kijken. De industriële stijl maak je af met roestige elementen, fabriekslampen en een eettafel die voorzien is van een knoestig houten tafelblad.

Een opvallende stijl die sinds kort is opgedoken is het gebruik van neon-kleuren
Je kent deze kleuren van de veiligheidshesjes die wegwerkers dragen maar ook dragen keepers deze afwijkende kleur vaak. De meeste teams spelen echter in minder opvallende kleding die bij Jako teamkleding te vinden is. De toepassing in huis is echter veel minder gangbaar. Toch staat zuurstokroze, fluor oranje of geel goed bij een donkergrijze basis. Durf hierbij verder te gaan dan alleen detail of accessoires. Een signaal gele deurpost kun je matchen met lichtblauwe en fluor oranje boekenplanken. Er zijn op internet genoeg mooie voorwerpen in deze kleuren te vinden waarmee je het interieur uniek maakt. Om het helemaal af te maken kun je verlichting aanbrengen die op Neon geïnspireerd is. Dit soort verlichting is vaak ook in retroshops te krijgen waar liefhebbers van Elvis en rock’n roll hun spullen kopen.

Complete make-over
Je hoeft de neon-look niet alleen te beperken tot de woonkamer. Durf jij het aan om je traptreden ook flink op te pimpen. Naast donkergrijs kan ook wit het ideale uitgangspunt zijn om mee aan de slag te gaan. Zo kun je de badkamerdeur citroengeel maken en bijvoorbeeld je handdoeken en tandenborstels in fluor kleuren kopen. Heb je een kledingkast beplak dan de voorkanten van de legplanken met fluor tape. Heb je een gameroom waar jij en je kinderen de vrije tijd doorbrengen in Russell Athletic sportieve kleding dan kun je hier ook je fluor-stijl weer terug laten komen. Het geeft je complete interieur een frisse en sprankelende uitstraling die zeker verrassende opmerkingen van bezoek zal opleveren. Durf jij de stap aan om van industrieel naar fluor en neon over te gaan?

Woonplein Limburg