Het beste waterfilter voor de woning kiezen

Het beste waterfilter voor de woning kiezen
Een gezonde levensstijl aannemen is geen gemakkelijke opgave. Er zijn onderweg verschillende hindernissen, waarvan sommige mensen dat misschien te uitdagend vinden. Gelukkig helpen de tools die vandaag de dag bestaan die strijd te verlichten en zorgen ze voor een verbetering van je leven. Een van deze tools zijn waterfilters. Deze handige apparaten zijn er in alle soorten en maten en passen bij elke toepassing die je nodig hebt op drinkwater gebied voor in de woning in Limburg.

Waarom een Waterfilter?
Onze planeet wordt dankzij onze levenswijze steeds meer vervuild waardoor we steeds meer moeite moeten doen om onze gezondheid op orde te houden. Dit geldt ook voor drinkwater wat voor menigeen wellicht als doodnormaal gevonden wordt, aangezien het ongelimiteerd uit de kraan komt lopen en zorgeloos gedronken kan worden. Achter de schermen bij de waterzuiveringsbedrijven wordt er met man en macht gewerkt om deze kwaliteit te blijven leveren voor onze maatschappij. De normen die aan ons drinkwater gesteld worden zijn hoog en kunnen als veilig en verantwoord beschouwd worden. Onzuiverheden zoals PFAS worden daarentegen steeds meer gemeten in ons bronwater. Voor wie zich afvraagt ‘Wat is PFAS?’ dient te onthouden dat PFAS een verzamelnaam is van een groep chemische stoffen. Ze worden door ons mensen gemaakt en komen van nature niet voor in het milieu. Een waterfilter verzekerd jezelf van schoon drinkwater ongeacht hoe en in welke kwaliteit dit bij jou in huis binnenkomt.

Waterkan Filters
Nog een draagbare, eenvoudige vorm van waterfilters waarmee je overal gemakkelijk toegang hebt tot vers schoon water. De water filter kan is uitgerust met actieve koolstof filterlagen die schadelijke lichamen in het water verwijderen. Dit resulteert in gezonder water en een aanzienlijk verbeterde smaak.

Kraan Waterfilters
De meest voorkomende en meest verkrijgbare filters zijn kraanwater filters. Deze bestaan uit een gemakkelijk te bevestigen en los te koppelen apparaat voor aan de kraan. De keuzes zijn voldoende, afhankelijk van jouw behoefte. Ze zijn ook relatief goedkoop, waardoor ze een gemakkelijke keuze zijn voor geïnteresseerden die willen experimenteren met waterfilters.

Onder Gootsteen Waterfilters
Deze filters hebben een hogere prijs dan kraan- of aanrecht filters, maar met een veel grotere efficiëntie. Aangezien de meeste waterfilters die onder de gootsteen geplaatst worden meestal omgekeerde osmose- of koolstoffilters zijn, is het water meestal van een veel hogere kwaliteit in vergelijking met de gewone kraanwater filters. Het gebruik van deze filters betekent ook dat het water er veel sneller doorheen stroomt.

Waterfilters Voor Het Hele Huis
Zoals de naam al doet vermoeden, worden deze waterfilters aangesloten op de hoofdleiding en zorgen ze ervoor dat het water dat het huishouden binnenkomt volledig wordt gefilterd voordat het de kraan bereikt. Aangezien deze filters regelmatig een grote hoeveelheid verontreinigende stoffen opnemen, zijn deze filters groter dan andere soorten waterfilters. Deze waterfilters zijn daardoor ook duurder in aanschaf waarbij je tevens het filter eens per jaar dient te vervangen.

Sediment Filters
Een sediment waterfilter wordt meestal direct aan de hoofdwaterleiding bevestigd om grotere verontreinigende stoffen zoals zand en vuil buiten te houden. Deze soorten waterfilters worden meestal gebruikt in combinatie met de grotere filters voor het hele huis die er direct achter worden aangesloten, en zijn daardoor vergelijkbaar met filters voor het hele huis, waarbij de filters volledig herbruikbaar zijn.

Waterfles Filters
Waterfilters ingebouwd in een waterkan is een leuke en simpele manier om water te filteren als je op zoek bent naar iets dat volledig mobiel is. Deze kannen kun je vullen met water, bijvoorbeeld afkomstig uit een rivier, meer of vijver tijdens een wandeltocht en vervolgens hergebruiken voor volgende waterbehoeften. De actieve koolstof en oxidatie verlagende legeringen in deze filters verwijderen natuurlijke en door de mens veroorzaakte verontreinigingen zoals chloor, vuil of bacteriën.

Woonplein Limburg