Een totale make-over van je huis? Bekijk hier de tips!

Een totale make-over van je huis? Bekijk hier de tips!

Soms kan het voorvallen dat je toe bent aan wat nieuws in je huis en je graag een totale make-over wil. In dit artikel delen we handige tips om je huis een nieuwe look te geven. Denk aan het veranderen van de indeling of het toevoegen van nieuwe meubels en accessoires.

Indeling en kleuren

Als je een nieuwe look voor je huis wil creëren, dan kun je ten eerste de indeling en de kleuren heroverwegen. Kijk bijvoorbeeld kritisch naar de hoe je je meubels nu opgesteld hebt en bedenk of je dit kunt verbeteren. Misschien kun je een nieuw vloerkleed kopen of je stoelen en bank anders opstellen. Dit kan immers al een wereld van verschil maken. Bovendien is het ook verstandig om te kijken naar de kleuren in je huis. Als je bijvoorbeeld veel donkere kleuren hebt en juist meer licht en ruimte wil, dan kun je overwegen om de muren te schilderen in lichte kleuren. Ook kun je hiervoor lichte meubels en accessoires gebruiken om het zo volledig af te maken.

Nieuwe meubels en accessoires

Een totale make-over van je huis is pas compleet als je nieuwe meubels en accessoires toevoegt. Denk hierbij aan een nieuwe bank, eettafel, kasten en decoratieve items. Een linnenkast bijvoorbeeld kan mooi zijn voor in je slaapkamer. Je moet immers meubels uitkiezen die bij je smaak en stijl passen en die tegelijkertijd ook praktisch voor gebruik zijn. Accessoires zoals kussens, vloerkleden, lampen en planten kunnen de ruimte in zijn geheel afmaken en bijdragen aan een gezellige sfeer in je huis.

Verlichting en raambekleding

Verder zijn verlichting en raambekleding een belangrijk onderdeel van een make-over. Goede verlichting kan immers de sfeer in een ruimte volledig veranderen en zorgen voor een gezellige sfeer. Er zijn verschillende soorten verlichting, denk aan hanglampen, vloerlampen en tafellampen om verschillende sferen te creëren. Daarnaast is het ook van belang aandacht te besteden aan raambekleding. Kies bijvoorbeeld voor gordijnen of rolgordijnen die goed passen bij de rest van je interieur en die zorgen voor genoeg privacy en lichtinval.

Persoonlijke touch

Een make-over van je huis is pas compleet als je er een persoonlijke touch aan toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van souvenirs, kunstwerken of persoonlijke foto's, die allemaal een speciale betekenis voor jou hebben. Ook kun je juist meubels toevoegen die een persoonlijke waarde voor je hebben, denk aan barstoelen die je van je oma hebt geërfd. Op deze wijze maak je het echt jouw thuis en zorg je voor een plek waar je je volledig op je gemak voelt. Tot slot is het raadzaam om te letten op details, zoals kaarsen, geurkaarsen en geurstokjes die zorgen voor een aangename geur in je huis.

Budget en planning

Tot slot is het verstandig om een budget vast te stellen en een planning te maken, voordat je begint aan een volledige make-over van je huis. Stel vast hoeveel geld je wilt uitgeven en maak een overzicht van de spullen die je echt nodig hebt. Zo voorkom je dat je te veel geld uitgeeft en houd je het overzicht tijdens de make-over. Verder is het aan te raden om een planning van de werkzaamheden te maken en ervoor te zorgen dat je genoeg tijd en hulp hebt.

Woonplein Limburg